Hotellets webbplats är endast på japanska. Gå in på Booking.com istället.

Izu-Imaihama i hotellkedjan Tokyu Hotels

ALLMÄNT

Detta spahotell ligger på en halvö söder om Tokyo. Från Tokyo tar du dig hit med snabbtåget Shinkansen och ett regionaltåg. Hotellet ligger på 5 minuters promenad från tågstationen.

MILJÖ

Miljö ute

Hotellet är beläget precis invid stranden. Du hör in på hotellrummet hur Stilla Havets vågor sakta rullar in och de vaggar dig skönt till sömns. Alla hotellrum har havsutsikt så du kan njuta av en 180 graders havshorisont. Bakom hotellet sticker de vulkaniska bergen upp med sina spetsiga toppar. På sluttningarna växer täta bambuskogar. I februari-mars pågår Sakurafestivalen då körsbärsträden blommar. Detta sker tidigare än i exempelvis Kyoto eller Tokyo där Sakurafestivalen inträffar i april.

Soluppgång vid Stilla Havet, en vacker vy från hotellbalkongen

Miljö inne

Hotellet har hög kvalitet och allt är givetvis superrent – vi är ju i Japan!

SPA

Spa i Japan heter Onsen (=bad i heta källor) och det går till på ett reglerat sätt. Herrar och damer har åtskilda avdelningar och du badar utan badkläder. Först måste du tvaga dig i ett litet bås. Därefter kliver du ner i en liten bassäng med 40-gradigt vatten från en het källa. På detta hotell tar du en särskild hiss ner till spaavdelningen eftersom du redan på hotellrummet har bytt om till yakata (=badrock) och tofflor och det är inte lämpligt att blanda folk i denna mundering med de övriga kostymnissarna.

En särskild hiss för spagäster

Inomhus finns två små varmvattenspooler och en kallvattenspool samt en liten bastu. Utomhus finns en bassäng, uppbyggd av runda vulkanstenar där 40-gradigt vatten från en het källa ständigt är i omlopp. Detta vatten har inte någon svavellukt till skillnad mot många andra heta källor världen över. Runt bassängen prunkar bl.a. azaleor och japansk lönn. Spapatrullen älskar denna vackra stämningsfulla bassäng!

Här kan du få skön ansiktsmassage gratis. Du kan också beställa zonterapi och massage av olika slag, lomi lomi, fotmassage etc. Allt utfört professionellt och vänligt med många bugningar.

Stämningsfull utebassäng
med vatten från heta källor

MAT

Maten håller hög klass. Servicen är exemplarisk. Personalen bugar och bugar och gör allt för att gästerna ska få det de önskar.

Frukost

De flesta svenskar är nog ganska konservativa när det gäller frukosten medan man är mer benägen att testa nya smaker vid middagen. Därför studsar många vid åsynen av grillade sardiner, alger, köttsoppa och vinäger till frukost. Men utöver de japanska frukostdelikatesserna finns också en del västerländska alternativ.

Vågar du dig på dessa japanska frukostdelikatesser?

Äggtestet: Här blir kulturkrocken mellan svenska och japanska frukostägg uppenbar. När du knäcker skalet på ett japanskt s.k. onsen-ägg så väller en slemmig genomskinlig vita ut på tallriken medan gulan är relativt fast. Rena katastrofen för de flesta svenskar. För japaner däremot är detta ett bevis på en mästerkocks skicklighet. Ett onsen-ägg ska tillagas i exakt 63-gradigt vatten i 45 minuter, och eftersom äggets vita och gula koagulerar vid olika temperaturer så blir resultatet på detta vis vid 63 graders tillagning. Ursprungligen lades ägget ner i vattnet från en het källa.

Onsen-ägg – de japanska
kockarnas mästarprov

Marmeladtestet: En god marmelad serveras här men problemet uppstår när det ska appliceras på det mycket lutande brödet, typ skidbacke. Då halkar förstås marmeladen ner…

Middag

Två restauranger finns, en japansk och en fransk. För en ovan svensk innebär en genuin japansk middag många utmaningar. En utmaning är att angripa stora matbitar med pinnar. En annan är att våga tänja på sin comfort zone och testa nya smaker, nya matkonsistenser och nya tillagningar.

Är detta blomsteroasis? Nej det är
gelekuber med grönt tepulver utanpå.

HÅLLBARHET

Ribban att spara på miljön sätts olika högt på olika hotell världen över. På detta hotell sätter man ribban vid att föreslå gästen att inte få lakanen i sängen bytta varje dag utan endast var tredje dag. Vad är lagom egentligen? Ja, synen på detta är olika på olika platser och i olika tider. Förr i tiden bytte man inte lakan särskilt ofta på hotell, inte ens när det kom en ny gäst. Grand Hotel i Stockholm var först i Sverige med att införa lakansbyte för varje ny gäst och detta var 1874.

Hotellet föreslår att
inte byta sänglinne varje dag.